'Kwetsbare' Mendy overgeplaatst naar 'ruwe' gevangenis

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 januari 2022 – Benjamin Mendy heeft de kerstdagen in de gevangenis doorgebracht. De speler van Manchester City zit inmiddels in de zwaar beveiligde Strangeways-gevangenis in de havenstad, waar hij eerder in Liverpool vastzat in HMP Altcourse. Voor dat cellencomplex zou de vleugelverdediger te kwetsbaar zijn geweest, waardoor 'uit veiligheidsoverwegingen' is besloten om hem onder te brengen op een nieuwe locatie.

'Kwetsbare' Mendy overgeplaatst naar 'ruwe' gevangenis

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In Liverpool zat de Fransman in een gevangenis van de B-categorie, nu is hij verplaatst naar de A-categorie. Daar worden gevangenen beter beschermd, al betekent het niet automatisch dat zijn periode in de gevangenis makkelijker of minder zwaar wordt. Bij The Sun doet een bron zijn verhaal over de gevangenis in Manchester. Hij waarschuwt de voetballer van City: de back moet zijn borst natmaken voor zijn medegevangenen.

"De gevangenis is ervoor verantwoordelijk dat je zo veilig mogen bent, maar hij heeft echt geen idee wat hem te wachten staat. Het is een van de ruwste gevangenis van heel Engeland. Daarnaast is er nog een probleem voor hem: mogelijk wordt hij lastiggevallen door de supporters van Manchester United die daar vastzitten", aldus de bron, die anoniem zijn verhaal doet.

De vleugelverdediger van de Engelse grootmacht zit al sinds augustus in voorlopige hechtenis. De Franse wereldkampioen werd gearresteerd nadat een zeventienjarig meisje aangifte had gedaan. Hij zou haar in augustus seksueel misbruikt hebben, waarna nog zes andere aangiftes binnenkwamen voor de voetballer. Mendy deed drie keer een poging om op borgtocht vrij te komen, maar zonder succes. Daardoor zit hij nog altijd vast.

Lees ook: Mendy voor de zevende keer aangeklaagd voor verkrachting

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd