Rode kaart Karsdorp, Zlatan mist penalty en probleem Rekik

6 januari 2022, 20:40

Rick Karsdorp heeft een vervelende donderdagavond gekend in de Serie A met AS Roma. De Nederlandse back ging op bezoek bij AC Milan niet alleen met 3-1 onderuit, maar liep ook nog eens tegen een rode kaart (twee keer geel) aan. Uiteindelijk eindigden de Romeinen zelfs met negen man, na ook een rode kaart voor Gianluca Mancini. 

Dat is een slechte timing van Karsdorp, want AS Roma is momenteel druk bezig met het binnenhalen van een nieuwe rechtsback. Ainsley Maitland-Niles staat op de nominatie om te komen en hij kan mogelijk meteen in actie komen komend weekend tegen Juventus: Karsdorp is er in elk geval niet bij. Hij trok aan de noodrem en dat leverde hem bij een 2-1 stand (Olivier Giroud, Junior Messias en aansluitingsgoal van Tammy Abraham) een tweede gele en dus rode kaart op.

Vrijwel direct daarna werd het duel door Rafael Leao op aangeven van Zlatan Ibrahimovic beslist in Milaans' voordeel. De Zweed schoot na een rode kaart voor Mancini een strafschop in blessuretijd nog tegen AC Milan-keeper Rui Patricio op. Het is zeker niet de eerste keer dat Zlatan een strafschop mist.

Blamage Villarreal, Sevilla bekert wel verder

Zonder de nog altijd aan zijn enkel geblesseerde Arnaut Danjuma heeft Villarreal zich geblameerd in de Copa del Rey. Tegen de nummer twaalf van het tweede niveau uit Spanje kwam El Submarino Amarillo niet verder dan een 2-1 nederlaag, mede door een doelpunt van voormalig Vitesse-spits Uros Durdevic (27).

Voor Sevilla was er beter nieuws: de ploeg van basisspeler Nemanja Gudelj won op bezoek bij Real Zaragoza zonder grote problemen (0-2). Karim Rekik zou aanvankelijk ook in de basis starten, maar werd met een nog onbekend probleem vlak voor de aftrap vervangen door Diego Carlos.

[tweet,ZS_Voetbal/status/1479174240251387911

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen