'Zwaar getroffen Bayern München haalt Ibrahimovic bij selectie'

6 januari 2022, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het coronavirus heeft flink huisgehouden bij Bayern München en dat terwijl de tweede seizoenshelft voor de deur staat. De koploper van Bundesliga hoopt dat de wedstrijd van vrijdag tegen Borussia Mönchengladbach werd verzet. Voor de zekerheid heeft men wel een aantal jongelingen bij de selectie gehaald.

Volgens diverse Duitse media heeft trainer Julian Nagelsmann onder meer Arijon Ibrahimovic, Paul Wanner Bright Arrey-Mbi en Gabriel Vidovic tot zijn beschikking als de wedstrijd doorgaat. De 16-jarige Ibrahimovic is geen familie van naamgenoten Zlatan. Hij is eerder teruggekeerd van een trainingskamp met Duitsland Onder-17 in Spanje. Hij kan de jongste debutant namens Bayern worden in de Bundesliga.

Bayern maakte via de clubkanalen al bekend welke spelers er in ieder geval niet bij zijn tegen Gladbach. Manuel Neuer, Dayot Upamecano, Omar Richards, Alphonso Davies, Lucas Hernández, Tanguy Nianzou, Corentin Tolisso, Leroy Sané en Kingsley Coman hebben allemaal corona. Daarnaast zijn Eric Maxim Choupo-Moting en Bouna Sarr actief op de Afrika Cup, terwijl Josip Stanisic en Leon Goretzka geblesseerd zijn.

"Vanuit het oogpunt van een trainer wordt het een uitdaging om een goed wedstrijdplan te bedenken", zei Nagelsmann tijdens de voorbeschouwing. De Duitser kan wel weer beschikken over Joshua Kimmich en Niklas Süle. Kimmich was echter lange tijd afwezig vanwege corona en Süle heeft nog last van zijn rug. Bayern (1e) en Gladbach (14e) openen vrijdagavond om 20.30 uur het tweede deel van het Duitse voetbalseizoen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen