Ajax negeerde coronaregels bij terugvlucht van besmette spelers

6 januari 2022, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De vier met corona besmette Ajax-spelers zijn toch niet per auto, maar met het vliegtuig terug naar Nederland gekomen. En dat is grotendeels tegen de Portugese coronaregels in. Hoewel de Amsterdammers de niet-besmette spelersgroep apart terugvloog, heeft het de maatregelen in het Europese land genegeerd. 

Hoewel eerder naar buiten kwam dat de Ajacieden met de auto zouden terugkeren, blijkt dat toch niet te kloppen. Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf maken melding van de privéjet die ingezet is om de vier besmette spelers terug te vliegen naar Nederland. 'Zelfisolatie, tot een dokter toestemming geeft om weer tussen de mensen te komen', schetst het AD de regels in Portugal. Ajax wilde de vier spelers echter niet in Portugal achter laten en besloot een vlucht te regeln.

'De Nederlandse rijksoverheid is volkomen helder over vliegen met corona. Mag niet.' Daarvoor geldt voor topsporters geen uitzondering. Vermoedelijk is er een privéjet gebruikt om de Ajax-spelers terug te vliegen, waarbij het nog niet verplicht is om de passagiers om een negatieve test te vragen. Het vervoeren van besmette personen, is echter wel verboden. De Amsterdammers maakten dan ook 'een loopje' met de regels, aldus het AD.

Lees ookOpmerkelijk lage vaccinatiegraad in het Nederlandse profvoetbal

De Telegraaf, dat weet dat er twee basisspelers positief hebben getest bij Ajax, komt tot dezelfde conclusie. 'Voor vliegen met een privé-vliegtuig gelden dezelfde regels als voor de rest van de luchtvaart. Ajax wil geen nadere toelichting geven op de gemaakte keuze en volstaat met de mededeling dat het viertal apart van de rest terug naar Nederland is gekomen', aldus het dagblad. Vitesse volgt de richtlijnen wel en laat de besmette spelers in Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen