'PSV informeerde bij Doekhi, maar Vitessenaren niet eerste keuze'

7 januari 2022, 18:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft afgelopen zomer geïnformeerd bij Vitesse-verdediger Danilho Doekhi (23). Door de blessure van André Ramalho zou de in de komende zomer transfervrije achterhoedespeler mogelijk weer in beeld kunnen komen in Eindhoven. Eerder toonde ook Giovanni van Bronckhorst met Rangers FC concrete interesse in Doekhi.

De Telegraaf meldt dat PSV afgelopen zomer Doekhi al heeft gepolst voor de stap naar het Philips Stadion. Destijds kwam het niet tot een overgang, maar inmiddels is de verdediger transfervrij in de komende zomer. Daardoor kan hij zelf een stap maken, al heeft PSV eigenlijk op korte termijn een centrale verdediger nodig. Door de kwetsuur van Ramalho gaat technisch directeur John de Jong de markt op.

Volgens Feyenoord Transfermarkt komen ze daarvoor in de winterstop niet uit bij Riechedly Bazoer. De Vitessenaar, die eveneens een aflopende verbintenis heeft in Arnhem, staat weliswaar ook op het lijstje van PSV. Maar daarbij gaat het vermoedelijk alleen om een transfervrije overgang in de zomer. Vitesse verlangt op dit moment voor een wintertransfer liefst twee miljoen euro.

Lees ook'Pech voor Feyenoord en anderen: Vitesse blokkeert deal Bazoer'

Veel andere namen passeren nog niet de revue bij PSV, dat zich eerder deze winterstop versterkte met Joey Veerman. Een paniekaankoop hoeft men in Eindhoven niet te verwachten, zo stelt het Eindhovens Dagblad. 'Het moet wel op korte en lange termijn zin hebben om iets te doen, de club wil geen kortstondige lappendeken.' Volgens clubwatcher Rik Elfrink is het terughalen van de verhuurde Timo Baumgartl niet waarschijnlijk.

Update 18.30 uur: ook in de winter is geïnformeerd

Volgens Voetbal International heeft PSV opnieuw actie ondernomen. De centrale verdediger is in beeld om deze winter over te komen op de plek van Ramalho. Concret zijn de gesprekken nog niet en een bod is er evenmin uitgebracht. Wel valt de naam van de huidige speler van Vitesse momenteel dus opnieuw. Volgens het Eindhovens Dagblad is zowel Doekhi als Bazoer echter niet de eerste keuze van technisch manager John de Jong. Wie er wel bovenaan het lijstje prijkt, is nog onduidelijk. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen