Engelse rechtbank laat verkrachtingsverdachte Mendy vrij

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 januari 2022 – Manchester City-verdediger Benjamin Mendy is vrijdagmiddag vrijgelaten uit de gevangenis in Engeland. Na een hoorzitting is hij door het Chester Crown Court vrijgelaten op borgtocht. Hij mag zijn verdere proces dus in vrijheid afwachten, maar blijft nog wel verdachte. De rechtszaak werd eerder al uitgesteld van februari tot liefst 27 juni.

Engelse rechtbank laat verkrachtingsverdachte Mendy vrij

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Franse verdediger zat inmiddels 134 dagen vast, sinds hij op 26 augustus werd gearresteerd. Mendy wordt verdacht van een reeks ernstige zedendelicten tegen jonge vrouwen. De Franse wereldkampioen werd gearresteerd nadat een zeventienjarig meisje aangifte had gedaan. Hij zou haar in augustus seksueel misbruikt hebben, waarna nog zes andere aangiftes binnenkwamen tegen de voetballer. 

Omdat de rechtszaak uitgesteld werd – en er daarna pas uitsluitsel volgt – werd Mendy op borgtocht vrijgelaten door rechter Patrick Thompson. Op 24 januari 2022 volgt er een volgende zitting met Mendy: tot dat moment mag de Fransman zijn woning niet verlaten. Eveneens mag hij geen contact opnemen met de slachtoffers en zijn paspoort blijft op de rechtbank.

Lees ook: 'Kwetsbare' Mendy overgeplaatst naar 'ruwe' gevangenis

Mendy zat in de beklaagdenbank naast zijn medeverdachte, Louis Saha Matturie, uit Eccles. Voor hem is eveneens een borgtocht aangevraagd, maar die werd door de rechter nog niet toegestaan. Manchester City heeft de verdediger destijds meteen geschorst nadat het nieuws naar buiten kwam. Mendy probeerde driemaal eerder op borgtocht vrij te komen, maar pas de vierde keer met succes.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd