Xavi krijgt goed nieuws bij FC Barcelona: Memphis, Fati en Araújo

7 januari 2022, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Uitstekend nieuws voor Memphis Depay (27): de Nederlandse aanvaller keert komend weekend terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. Sinds begin december lag hij uit de roulatie bij de Catalaanse grootmacht met en hamstringblessure. Ook Ansu Fati en Ronald Araújo staan voor hun rentree.

Dat heeft coach Xavi bevestigd voorafgaand aan het La Liga-treffen met Granada dit weekend. Aan die club werd Alex Collado overigens eerder deze vrijdag officieel verhuurd. De rechtsbuiten bereikte eerder al een akkoord met de laagvlieger in La Liga, maar destijds kwamen de papieren dus niet rond. Ditmaal heeft hij wel definitief groen licht en kan hij mogelijk dus al spelen tegen zijn eigenlijke werkgever.

Memphis komt tijdens die wedstrijd mogelijk ook in actie, want Xavi bevestigde dat hij weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Tegen Real Madrid, midweeks in de Supercopa de España, kunnen mogelijk Araújo en Fati ook weer minuten maken. Of Frenkie de Jong dan ook alweer van de partij is, is nog geen duidelijkheid. Daarover werd Xavi namelijk niet bevraagd tijdens het persmoment.

Lees ook: Domper Frenkie de Jong en FC Barcelona: El Clásico onzeker 

Na de enorme corona-uitbraak zijn bijna alle besmette spelers weer van de partij bij FC Barcelona. Alleen Ferran Torres (ook nog niet ingeschreven) en Pedri (nog niet wedstrijdfit) zijn vanwege corona nog niet inzetbaar. Verder zijn Martin Braithwaite en Sergi Roberto in elk geval voorlopig nog niet van de partij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen