Schreuder vergelijkt Lang met Ziyech: "Had hij vroeger ook"

8 januari 2022, 09:46   Bijgewerkt: 8 januari 2022, 10:00

Alfred Schreuder werkt sinds enkele dagen opnieuw samen met Noa Lang. De twee kenden elkaar nog als assistent-trainer en reservespeler bij Ajax, maar hebben bij Club Brugge allebei een belangrijkere rol. Zo is Schreuder sinds deze week hoofdtrainer bij de club waar Lang al sinds anderhalf jaar een van de sterspelers is. 

Schreuder is blij met die hernieuwde samenwerking. In het Algemeen Dagblad loofde hij Langs keuze om Ajax achter zich te laten. "Als hij had gewild, zat hij nog steeds bij de selectie van Ajax. Maar hij wilde zijn carrière zelf bepalen. Dat tekent zijn persoonlijkheid. Noa wil belangrijk zijn. Hij was niet tevreden met het tweede plan bij Ajax. En zie: hij heeft zich de voorbije anderhalf jaar bij Club Brugge ook verder ontwikkeld."

Over zijn kwaliteiten bestaan weinig twijfels, maar Lang wordt wel geregeld als 'moeilijke jongen' bestempeld. "Creatieve spelers kunnen best wel eens moeilijke jongens zijn - in de positieve zin van het woord", aldus Schreuder. "Ziyech had dat vroeger ook. Je moet bij hen de juiste snaar zien te raken. Natuurlijk zijn er dingen waarvan ik denk: 'dat is onnodig'. Daar moeten we met elkaar over praten. Maar het is heel belangrijk dat je aan spelers als Noa veel vrijheden geeft. Zolang ze geen misbruik maken van het teambelang, want dat staat boven elk individueel belang."

Ook de als voorbeeld genoemde Ziyech had Schreuder onder zijn hoede. Voor het eerst toen hij eindverantwoordelijke was bij FC Twente. De Chelsea-speler noemde hem onlangs nog - samen met Peter Bosz - de beste trainer die hij heeft gehad. "Dat is leuk", reageerde Schreuder. "Voor mij is het belangrijk dat de spelers met wie ik werk een goed gevoel hebben bij de samenwerking. Als je heel open en duidelijk bent, hoef je niet hard te zijn. Je helpt hen ook door zo direct te communiceren. Toen Ziyech bij Twente kwam, heb ik hem als trainer meteen gezegd wat ik denk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen