Van Dijk mist zijn maatje bij Liverpool: "Hebben zo'n hechte band"

8 januari 2022, 17:01

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk hebben nog altijd veel contact, ondanks dat de middenvelder afgelopen zomer besloot om transfervrij te vertrekken bij Liverpool en het avontuur aan te gaan bij Paris Saint-Germain. Jarenlang speelden ze samen bij de Engelse topclub, waar ze landskampioen werden en de Champions League wonnen. Het leverde een speciale band op tussen de landgenoten.

"Natuurlijk mis ik Gini. We hebben zo'n hechte band. Maar ik heb altijd contact met hem. Dat was ook zo tijdens het EK afgelopen zomer. Ik kon er niet bij zijn, maar dankzij Gini wist ik wat er speelde en hoe de groep zich voelde. Dat was belangrijk om te weten, want op die manier kon ik kijken of er dingen waren waar ik iets aan kon bijdragen", vertelt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. Hij moest het toernooi noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan door een zware knieblessure.

Lees ook: Van Dijk over missen EK: "De buitenwereld zet je onder druk"

Door die blessure miste hij niet alleen het Europees kampioenschap, maar ook een deel van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. "Dan kijk je thuis naar die eerste kwalificatiewedstrijd uit tegen Turkije en die verliep best chaotisch", doelt hij op de 4-2 nederlaag onder Frank de Boer. "Je twijfelt niet aan het halen van het WK, maar ik dacht wel meteen: we gaan het weer spannend maken. En als je er niet bij bent, zit je met je familie echt als een fan te kijken. Net als tijdens het EK, toen ik de uitschakeling door Tsjechië zag."

Na dat toernooi kwam Louis van Gaal voor de groep te staan. Onder zijn leiding werd het mondiale eindtoernooi gehaald. Van Dijk kijkt uit naar het toernooi. "We spelen straks wat oefenwedstrijden, waar de coach zijn nieuwe tactiek of andere dingen zal willen uitproberen. En in juni hebben we vier duels in de Nations League. Natuurlijk wil ik fit zijn voor mijn eerste WK en daar heb ik heel veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen