FA Cup-magie: blamage voor steenrijk Newcastle United

8 januari 2022, 18:20   Bijgewerkt: 8 januari 2022, 18:37

Wat voor Cambridge United een bekersprookje werd, was voor Newcastle United een ware nachtmerrie. De steenrijke Premier League-club heeft verloren van de derde divisionist (0-1). Het werd zo een enorm pijnlijk debuut voor Kieran Trippier, de eerste grote aankoop van de ploeg die dit seizoen werd overgenomen door een steenrijk Saoedisch consortium.

In de competitie loopt het vooralsnog niet bij The Magpies. De club staat na negentien wedstrijden op een negentiende plaats met slechts elf punten. Cambridge leek daarom een ideale tegenstander om een keer aan het vertrouwen te werken, maar daar dacht de club uit de League One heel anders over. Zij kwamen niet naar Newcastle voor een nederlaag en bleven negentig minuten gegroepeerd verdedigen.

Het lukte de Premier League-club dan ook niet om gaten te vinden in de stugge defensie, waarna de bezoekers verrassend op voorsprong kwamen. Joe Irondish werd de gevierde man door de bal tegen de touwen te werken na slecht verdedigend werk van de thuisploeg. Het betekende dat Newcastle alles op alles moest zetten om niet tegen een dramatische nederlaag aan te lopen. Trainer Eddie Howe bracht de creatieve Miguel Almirón en Joe Willock binnen de lijnen, maar ook zij konden niet voor gevaar zorgen. Daardoor zorgde Cambridge voor een geweldige stunt in het bekertoernooi.

Het zal ervoor zorgen dat Newcastle deze winter door wil pakken, nu de volgende tegenslag een feit is. De steenrijke club bleef tot dusver rustig op de transfermarkt ondanks de matige prestaties in de competitie. Sven Botman is een van de spelers die wel veelvuldig genoemd wordt als mogelijke versterking, maar Lille wil volgens The Athletic maar liefst 48 miljoen euro hebben. Na deze wedstrijd zal er niet alleen naar de defensie gekeken worden: ook qua creativiteit kan een nieuwkomer geen kwaad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen