Xavi looft teleurgestelde De Jong, maar sluit vertrek niet uit

8 januari 2022, 22:12

Luuk de Jong was zaterdagavond weer de grote man bij FC Barcelona, al heerste na het laatste fluitsignaal een grafstemming bij de Catalanen. De ploeg gaf in de slotfase een voorsprong uit handen tegen Granada. Het zorgde voor teleurstelling bij de doelpuntenmaker, die zich helemaal heeft terug geknokt na een moeilijke fase.

"Ik denk dat we twee punten op het einde verspeelden", vertelt De Jong voor de camera van FC Barcelona TV. "We domineerden, er leek niets aan de hand, helemaal niet toen we scoorden. Daarna kregen we een rode kaart. Met tien tegen elf spelen is altijd moeilijk. Zij begonnen de ballen naar voren te pompen en veel voorzetten te geven. Dan scoren zij de gelijkmaker nog, maar wij hadden de drie punten verdiend vandaag."

Xavi was duidelijk geen fan van de spits toen hij werd aangesteld, maar door veel afwezigen moest de trainer wel voor de aanvaller kiezen afgelopen week. Destijds maakte De Jong al een doelpunt en ook nu was het weer raak. De trainer kon dan ook niet anders dan lovend zijn over de Nederlandse spits, die lange tijd de matchwinner leek te worden. Antonia Puertos zorgde echter voor een domper in minuut 89. "Luuk is een echte professional. Hij heeft ons geholpen door te scoren. Ik ben heel blij voor hem, maar wel pissig over het resultaat."

De Jong leek weg te mogen en werd gelinkt aan Cadiz, maar die stap zag de aanvaller zelf niet zitten. Nu is het nog maar de vraag of Barcelona hem überhaupt wel laten gaan, gezien zijn doelpunten in de laatste duels. "Ik heb jullie al verteld dat hij gewoon deel uitmaakt van de selectie", vertelt Xavi op de persconferentie. "Als er nog een aanbieding komt kan de situatie veranderen, of als we iemand weg moeten doen om aan de salariseisen te voldoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen