'Europese clubs staan in de rij voor David Neres'

8 januari 2022, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz wil deze winter winkelen bij Ajax. De trainer van Olympique Lyonnais zou oren hebben naar de komst van David Neres, die in Amsterdam niet meer kan rekenen op veel speeltijd. Dat heeft alles te maken met de moordende concurrentie in de vorm van Antony, Dusan Tadic en Steven Berghuis.

Afgelopen zomer kwam Xherdan Shaqiri als grote aankoop naar de Franse club, maar hij heeft nog geen moment weten te imponeren. Bosz zou daarom wel open staan voor een vertrek van de Zwitser, mits er een goede vervanger komt. Dat moet Neres worden, die vooral in zijn eerste seizoenen indruk maakte bij Ajax. In het seizoen dat de ploeg de halve finale van de Champions League haalde was de Braziliaan een van de smaakmakers. Dat is de Nederlandse trainer duidelijk nog niet vergeten.

Overigens heeft de club uit Lyon serieuze concurrentie, weet Jeunes Footeux. Eerder werd al bekend dat Shakthar Donetsk interesse had in de buitenspeler, maar ook vanuit de Premier League zouden clubs azen op zijn handtekening. Everton en het steenrijke Newcastle United zouden zaken willen doen met de Amsterdamse club, die wel open lijkt te staan voor een vertrek van de aanvaller.

Het is namelijk geen geheim dat Marc Overmars en Erik ten Hag onder de indruk zijn van Steven Bergwijn, die momenteel bij Tottenham Hotspur onder contract staat. De aanvaller is daar niet zeker van een basisplaats, waardoor de Amsterdammers een kans zien om hem te huren of zelfs definitief over te nemen van de Londenaren. De club wil echter pas toeslaan als Neres verkocht is. Anders wordt het wel heel erg druk op de vleugels in de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen