Cillessen kan mijlpaal Benzema en nederlaag niet voorkomen

8 januari 2022, 22:53

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg deed was het moest doen tegen het Valencia van Jasper Cillessen: winnen. De Nederlandse keeper toonde een aantal keer zijn klasse, maar kon een driepunter van de koploper niet voorkomen. Karim Benzema en Vinicius zorgden voor de doelpunten van de thuisploeg, al deed Goncalo Guedes nog wel wat terug: 4-1.

Veertig minuten lang was Cillessen een plaag voor de Madrileense aanvallers. Wat ze ook probeerden, elke bal werd gekeerd door de sluitpost. Luka Modric had in de veertigste minuut een inzet buiten het bereik van de doelman, maar die belandde op de paal. Het leek een moeilijke wedstrijd te worden voor de koploper, maar de ploeg werd geholpen door een overtreding van Omar Alderete. Hij veroorzaakte een strafschop die Benzema vlak voor de rust benutte.

Het bleek het begin van het einde voor Valencia, dat er in de tweede helft nauwelijks nog aan te pas kwam. De Madrilenen waren oppermachtig en drukten dat veldoverwicht uit in de score. Zeven minuten was het tweede bedrijf bezig toen Vinicius Junior de marge verdubbelde. De aanvaller leek de bal te verspelen na een combinatie met Benzema, maar niets bleek minder waar: met een versnelling omspeelde hij zijn tegenstander, waarna hij Cillessen kansloos liet met een schot van dichtbij.

Na een uur spelen liet de Nederlandse keeper zich weer zien met een goede redding op een inzet van Marco Asensio, maar de rebound werd alsnog een doelpunt. Vinicius was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken, waardoor alle spanning verdwenen was. Een kwartier voor tijd deed Guedes nog wel iets terug voor Valencia. De aanvaller miste een strafschop, maar scoorde de rebound. Ook daarna wankelde Real geen moment, waarna Benzema zelfs nog zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Daardoor is het gat met nummer twee Sevilla acht punten, al heeft de ploeg uit Andalusië heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.