Brabantse ploegen scoren niet, FC Emmen voert druk op in KKD

8 januari 2022, 23:03

FC Emmen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen, waardoor de druk op FC Volendam en Excelsior meteen werd opgevoerd. Dick Lukkien zag zijn mannen met 0-2 winnen van FC Den Bosch, waardoor de ploeg nu op gelijke hoogte komt met de Rotterdammers. De Kralingers hebben overigens nog wel een duel tegoed, waardoor ze weer uit kunnen lopen.

Emmen kon in Noord-Brabant niet beschikken over Jeredy Hilterman. De topscorer van de ploeg zat thuis met corona, maar hij werd binnen de lijnen niet gemist. Ook zonder de spits wisten de Drenthenaren twee keer te scoren. Keziah Veendorp deed dat met een volley, terwijl Rui-Jorge Monteiro Mendes vlak voor tijd alle hoop van de thuisploeg aan diggelen schoot. Daardoor pakte FC Emmen de dertiende zege in 21 Keuken kampioen Divisie-duels.

NAC BredaFC Eindhoven 0-0

FC Den Bosch wist niet te scoren tegen Emmen en vond lotgenoten in twee andere ploegen uit de zuidelijke provincie. Ook NAC en FC Eindhoven moesten genoegen nemen zonder treffers. De ploegen namen daardoor beide een punt mee naar huis. Op de ranglijst was het verschil voorafgaand aan het duel slechts één plaats. Dat de ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden, werd in negentig saaie minuten bewezen.

De thuisploeg moest het doen zonder sterkhouder Ralf Seuntjens, waardoor een belangrijke doelpuntenmaker dus ontbrak. Beide ploegen kregen vooral in het begin van de tweede helft kansen, maar keepers Nick Olij en Nigel Bertrams konden zich onderscheiden met een aantal goede reddingen. Charles-Andreas Brym scoorde wel voor de bezoekers, maar het doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Daardoor eindigde het duel zoals het begon: zonder goals.