Amsterdammer schrijft geschiedenis in FA Cup: "Onwerkelijk"

8 januari 2022 – Akwasi Asante kan zijn geluk niet op. De voetballer scoorde zaterdagavond tegen Chelsea in de FA Cup. De in Amsterdam geboren voetballer is de eerste speler in 107 jaar die een doelpunt heeft gemaakt op Stamford Bridge als 'non league-speler'. Zijn team Chesterfield stond met 5-0 achter toen hij de eretreffer scoorde.

Amsterdammer schrijft geschiedenis in FA Cup: "Onwerkelijk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik kon het echt niet geloven toen die bal voor m'n voeten kwam. Ik dacht op dat moment: ik ga gewoon scoren op Stamford Bridge. Ik wist niet wat ik ging doen. Kon ik juichen of zou ik in elkaar storten door alle emoties?", vertelt de Nederlandse aanvaller in gesprek met BBC Radio Sheffield. Het was een speciaal moment voor Asante, die maanden aan de kant stond met een blessure. Vlak voor de jaarwisseling wist hij zijn eerste minuten weer te maken. Nu beleefde hij zijn hoogtepunt.

"Het waren acht lange maanden. Dat ik dan op Stamford Bridge mag spelen en scoren… het is echt onwerkelijk, ik kan het nauwelijks geloven", aldus de voetballer van Chesterfield, die niet baalde van de nederlaag tegen Chelsea. Hij is realistisch en had vooraf geen rekening gehouden met een stunt. "Ik denk dat de mensen niet eens één schot op doel van ons hadden verwacht. Ik denk dat we echt trots kunnen zijn, want 5-1 is helemaal niet slecht tegen de regerend Champions League-winnaar."

De aanvaller speelde in de jeugdopleiding van HFC Haarlem voor hij de oversteek maakte naar Engeland. Via negen verschillende clubs kwam hij uiteindelijk bij Chesterfield, uit het midden van het land, dat uitkomt op het vijfde niveau. Daarmee valt de club net buiten het betaalde voetbal, dat vier leagues heeft.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd