Haye kijkt naar 'middenmoot en subtop Eredivisie'

9 januari 2022, 09:09

Het zou zomaar kunnen dat Thom Haye tegen FC Eindhoven (0-0) zijn laatste wedstrijd voor NAC Breda heeft gespeeld. De 26-jarige spelmaker liet niet het achterste van zijn tong zien toen hij zaterdagavond naar zijn toekomst werd gevraagd.

De contractsituatie van Haye houdt de gemoederen in Breda flink bezig. De pogingen van NAC om de aflopende verbintenis van de middenvelder te verlengen lijken tevergeefs. Er is zelfs een club die het contract wil afkopen, wat zou kunnen betekenen dat Haye de deur bij NAC nog deze maand achter zich dichttrekt.

"Aan de ene kant weet ik wat ik hier heb en krijg ik hier waardering. Aan de andere kant heb ik ook de ambitie om een stap te maken als ik me zo kan doorontwikkelen als voetballer. Dat is iets dat door m'n hoofd speelt", liet Haye na afloop van de bloedeloze remise tegen Eindhoven weten aan BN De Stem.

Haye kan niet veel zeggen over de belangstelling in zijn persoon. "Ik vind het moeilijk. Ik heb aangegeven dat ik het belangrijk vind om daar open over te zijn. Dat vind ik prettig. Maar je merkt ook dat ik niet veel kán zeggen. Dit roept eigenlijk alleen maar meer vragen op. Er zijn dingen die spelen. NAC is ervan op de hoogte. Het is afwachten welke kant het op gaat."

De middenvelder wil ook niet kwijt hoe concreet de interesse is. "Daar kun je de hand niet op leggen in de voetballerij. De ene keer denk je maandenlang dat iemand weggaat, de andere keer is een speler plotseling weg. Ik sta nu vooral te balen van het resultaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen