Corona-uitbraak zet streep door Excelsior tegen ADO

9 januari 2022, 09:58   Bijgewerkt: 9 januari 2022, 10:13

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag van zondagmiddag is afgelast, zo maakt de KNVB bekend. De Rotterdamse club heeft te maken met een groot aantal coronabesmettingen.

'Nu een te grote groep in een keer besmet is geraakt, is na overleg tussen de clubarts van Excelsior en de bondsarts van de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen', schrijft de bond in een statement. De nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Excelsior laat weten dat zowel binnen de spelersselectie als staf besmettingen zijn vastgesteld. 'Ondanks dat wij er als club alles aan doen om besmettingen tegen te gaan en ons houden aan de richtlijnen en een strikt testbeleid hanteren, zijn verschillende spelers en stafleden de afgelopen dagen positief getest.'

Het duel tussen Excelsior en ADO is de eerste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal die dit seizoen is afgelast vanwege corona. Gedurende de winterstop zijn naast Excelsior een hoop andere Nederlandse clubs getroffen door een corona-uitbraak. Onder meer Feyenoord en PSV besloten om die reden het trainingskamp te annuleren, terwijl Ajax vervroegd terugkeerde.

Door de recente ontwikkelingen zou het zomaar kunnen dat er binnenkort ook in de Eredivisie wedstrijden moeten worden uitgesteld. "Alleen als een club echt geen team op de been kan brengen, wordt een wedstrijd afgelast", liet manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen onlangs weten bij de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen