'Heerenveen laat oog vallen op gewilde Thom Haye'

9 januari 2022, 11:27

SC Heerenveen is een van de clubs die Thom Haye nog deze maand wil overnemen van NAC Breda, zo meldt Voetbal International. De 26-jarige spelmaker beschikt bij de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie over een in 2023 aflopend contract, waardoor hij voor een schappelijk bedrag is op te pikken.

Haye kon zaterdagavond na afloop van het duel met FC Eindhoven (0-0) weinig kwijt over zijn toekomst als voetballer. Wel gaf hij toe ambitieus is en dat er een club interesse heeft. "Aan de ene kant weet ik wat ik hier heb en krijg ik hier waardering. Aan de andere kant heb ik ook de ambitie om een stap te maken als ik me zo kan doorontwikkelen als voetballer. Dat is iets dat door m'n hoofd speelt", zei hij onder meer tegen BN De Stem.

Heerenveen is een van de clubs die oren heeft naar een samenwerking met Haye. De Friese club verkocht kortgeleden Joey Veerman voor zes miljoen euro aan PSV en heeft daardoor de financiële ruimte om wat te doen op de transfermarkt. Haye zou na Anas Tahiri (transfervrij overgekomen van CFR Cluj) de tweede speler kunnen worden die het gemis van Veerman moet opvangen. "Haye is een interessante speler die al langer op onze lijstjes stond", bevestigt technisch manager Ferry de Haan tegenover de Leeuwarder Courant

Mocht Haye de overstap naar Heerenveen maken, dan zou dat voor hem een terugkeer naar de Eredivisie betekenen. Op het hoogste Nederlandse niveau kwam hij eerder uit voor AZ, Willem II en ADO Den Haag. Namens NAC was Haye dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie goed voor vijf doelpunten en zeven assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen