Enorm puzzelen bij PSV richting topper tegen Ajax

9 januari 2022 – PSV-trainer Roger Schmidt zal in de komende weken behoorlijk moeten puzzelen. De oefenmeester van de Eindhovenaren kampt met een groot aantal afwezigen vanwege blessures, coronaperikelen en de Afrika Cup. Dit weekend waren er liefst veertien (!) spelers afwezig bij de koploper, waaronder bijna de volledige achterhoede.

Enorm puzzelen bij PSV richting topper tegen Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het Eindhovens Dagblad maakt de balans op in de selectie van PSV, dat na de winterstop eerst FC Groningen speelt en meteen daarna al Ajax treft in de Eredivisie. Zo ontbraken keepers Joël Drommel en Yvon Mvogo dit weekend en waren er ook vier verdedigers niet van de partij. André Ramalho is er voorlopig sowieso niet bij en ook Phillipp Mwene, Armando Obispo en Jordan Teze ontbraken.

In de middelste linie waren Ibrahim Sangaré (Afrika Cup) en Ryan Thomas (herstellende) afwezig, terwijl ook aanwinst Joey Veerman om nog onbekende reden niet van de partij was. Daardoor zijn Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel nog over als controleurs, nadat eerder Davy Pröpper een punt achter zijn loopbaan zette.

Voorin zijn de problemen wellicht nog het grootst voor Schmidt: Eran Zahavi, Carlos Vinicius, Noni Madueke en Armindo Bruma kampen nog altijd met fysieke problemen. Yorbe Vertessen was eveneens niet van de partij. Ritsu Doan keerde na zijn oogblessure wel weer terug en jeugdspelers Fodé Fofana en Johan Bakayoko kregen allebei speeltijd in het oefenduel.

Lees ookZwaar gehavend PSV wint geheim oefenduel met miniem verschil

Vooral Fofana is een speler in wie Schmidt veel toekomst ziet en hij lijkt een serieuze optie voor het duel met FC Groningen. Door alle afwezigen is de druk groot op technisch directeur John de Jong. Hij gaat echter alleen spelers halen die veel toegevoegde waarde hebben. En ondanks alle afwezigen verwacht PSV geen wedstrijd te hoeven uitstellen. 'Als het komende week allemaal meezit, is uitstel van de wedstrijd tegen FC Groningen niet aan de orde', aldus het ED. 'Of het een week daarna ook een gemankeerde topper tegen Ajax wordt, beide clubs hebben een aantal corona-gevallen in hun selectie, is nog afwachten.'

Reacties

Eredivisie

gerelateerd