Volgende domper Xavi bij FC Barcelona richting loodzwaar programma

9 januari 2022, 12:27

FC Barcelona moet het de komende tijd stellen zonder Eric Garcia (21). De vandaag (zondag) jarige centrale verdediger viel zaterdagavond uit met een hamstringblessure en inmiddels is de diagnose gesteld: de verwachting is dat hij minimaal liefst vijf weken uit de roulatie ligt.

Dat heeft de Catalaanse grootmacht bekend gemaakt via de clubkanalen. Dat is een flinke domper voor coach Xavi, die in de komende vijf weken met onder meer Real Madrid (Supercopa), Athletic Bilbao (Copa del Rey), Atlético Marid en Valencia (La Liga) en Napoli (Europa League) een behoorlijk zwaar programma voor de boeg heeft in de komende weken.

Garcia is zeker niet de enige afwezige momenteel bij FC Barcelona. Pedri, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Ronald Araújo en Ferran Torres zitten ook nog in de ziekenboeg, terwijl Gavi na zijn rode kaart geschorst is en er ook nog enkele coronagevallen zijn in de A-selectie van de nummer zes van Spanje.

Lees ookLuuk de Jong maakt indruk in Spanje: 'Is Morata nog wel nodig?'

Met Gerard Piqué, Clement Lenglet, Óscar Mingueza en Samuel Umtiti heeft Xavi in principe nog genoeg opties over centraal achterin, helemaal omdat ook Araújo op de weg terug is. Wel was Garcia de laatse weken juist een basisspeler onder Xavi, nadat hij begon op de bank. De van Manchester City overgekomen achterhoedespeler kwam in totaal tot twintig optredens dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen