'Geen doorverkooppremie Ajax voor Botman: Lille werkt niet mee'

9 januari 2022, 13:51

Sven Botman (21) staat in de belangstelling van diverse clubs, toch is de kans klein dat de Nederlandse centrale verdediger in deze transferwindow vertrekt bij Lille OSC. De Franse club wil hem namelijk niet laten gaan en derhalve wordt een vertrek uit de Ligue 1 een moeilijk verhaal in januari.

Dat heeft Frederic Massara, de sportief directeur van AC Milan, zondag uit de doeken gedaan tegenover Sky Sport Italia. AC Milan heeft net als Newcastle United concrete belangstelling voor Botman, maar er wordt meer dan veertig miljoen euro gevraagd en zelfs dan is het onduidelijk of Lille OSC bereid is om mee te werken aan de deal.

"Botman is een heel goede speler, maar ik denk niet dat Lille hem in deze transferwindow wil laten gaan", zei Massara desgevraagd over de mogelijkheid om Botman te halen. "We willen wel een extra centrale verdediger na de blessure van Simon Kjaer. Maar mede omdat de stadions weer leeg moeten blijven, moeten we goed nadenken en een duurzame optie vinden."

Lees ookMaldini looft gewilde Nederlander: "Hij is een geweldige speler"

Daarbij lijkt Botman dus simpelweg te duur voor de Italianen. Of dat ook voor het steenrijke Newcastle United geldt, is onbekend. Zeker is dat volgens Massara de Franse werkgever van Botman hem in principe niet wil laten gaan. Dat is ook slecht nieuws voor Ajax, dat doorverkoopclausules heeft bedongen bij de transfer. Als Botman in januari verkast, dan krijgt technisch directeur Marc Overmars al na anderhalf jaar een aardig bedrag voor de zelfopgeleide voetballer. Aangezien Ajax nog weinig grote uitgaande transfers deed dit seizoen, was dat bijzonder welkom geweest. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen