Niets veranderd in 2022: FC Volendam wint, Mühren scoort

9 januari 2022 – FC Volendam blijft voorlopig fier aan kop gaan in de Eerste Divisie. Terwijl het duel van concurrent en nummer twee Excelsior eerder op de dag werd uitgesteld vanwege te veel coronabesmettingen, won Het Andere Oranje in eigen huis de derby wél van Telstar (2-1). Overtuigend was het allemaal niet, maar de thuisploeg was wel effectief.

Niets veranderd in 2022: FC Volendam wint, Mühren scoort

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Want toen Robert Mühren na ruim een half uur de bal afsnoepte bij een Telstar-verdediger en oog-in-oog met doelman Ronald Koeman jr. rustig bleef (2-1), was dat eigenlijk pas de tweede echte kans voor de thuisclub. Mike Eerdhuijzen had vlak daarvoor de vroege openingstreffer van Glynor Plet ongedaan gemaakt.

Sowieso was het begin van Telstar erg goed, want na het openingsdoelpunt van Plet schoot Rashaan Fernandes ook nog snoeihard op de lat. Het gebeurde allemaal nadat Telstar en FC Volendam een minuut stilte hadden gehouden voorafgaand aan het duel, vanwege het trieste overlijden van de clubarts van Telstar, Marcel Reinders, afgelopen donderdag.

Lees ookHeel treurig: clubarts Telstar onverwachts overleden

De goede start van Telstar was na een half uur dus omgedraaid door FC Volendam, dat in de slotfase nog wel enkele goede kansen kreeg om het duel definitief in het slot te gooien. Dat deed het weliswaar niet, toch kan het drie punten bijschrijven en is de voorsprong op Excelsior inmiddels zes punten. De Rotterdammers hebben het inhaalduel met ADO Den Haag dus nog wel voor de boeg.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd