Voor 24e jaar op rij scorende Zlatan laat hoofdrol aan Hernandez

9 januari 2022 – Zlatan Ibrahimovic (40) heeft zondagmiddag zijn eerste doelpunt gemaakt van 2022. De Zweedse aanvaller nam zondagmiddag op bezoek bij Venezia de eerste van de drie goals voor zijn rekening, al ging de hoofdrol van de middag naar verdediger Theo Hernandez. Hij gaf de assist bij de treffer van Zlatan en scoorde zelf de andere doelpunten (0-3).

Voor 24e jaar op rij scorende Zlatan laat hoofdrol aan Hernandez

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De linksachter gaf al na 121 seconden een prachtassist op Zlatan, die daarmee voor het 24ste kalenderjaar op rij tot scoren kwam in het profvoetbal. Sinds 1999 is Ibracadabra er namelijk in geslaagd om te scoren en dat lukte hem in zijn tweede optreden van dit kalenderjaar dus ook. Midweeks had hij daarvoor ook al de kans, maar tegen AS Roma (3-1 winst) miste de spits nog een strafschop.

Zo snel als AC Milan scoorde in de eerste helft, zo snel lukte dat ook in het tweede bedrijf. Hernandez kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en schoot snoeihard raak. Niet veel later versierde hij een strafschop, waarbij Michael Svoboda na zijn handsbal met rood moest vertrekken. De Franse linksachter ging zelf achter de bal staan en schoot vanaf elf meter hard raak.

In de eindfase voorkwam Hernandez ook nog eens een grote kans voor de thuisploeg, bij wie Ridgeciano Haps, Sergio Romero en oud-Ajacied Dennis Johnsen speelminuten kregen. Door de knappe zege gaan Hernandez en consorten in elk geval voor even aan kop van de Serie A. Als Internazionale later op de dag wint van SS Lazio, dan gaat die ploeg echter wel weer over de stadgenoot heen.

Reacties

Serie A

gerelateerd