Ook coronagolf in Nederlandse voetbal: weer afgelasting in KKD

9 januari 2022, 14:33   Bijgewerkt: 9 januari 2022, 14:39

In het buitenland was er de afgelopen weken een regenval aan afgelastingen vanwege coronabesmettingen, maar inmiddels is het ook in Nederland definitief gestart. Nadat er eerder op deze zondag een streep ging door Excelsior – ADO Den Haag vanwege te veel coronagevallen, is er zondag ook een streep gezet door TOP OssJong AZ.

Dat heeft de KNVB zondagmiddag bekend gemaakt. 'Vanwege een groot aantal coronabesmettingen kunnen de Alkmaarders geen team op de been brengen', staat te lezen in de verklaring van de Nederlandse voetbalbond. Dat betekent dat de ploeg van Maarten Martens geen dertien spelers en één keeper op de been kon brengen voor het duel in Oss.

De Nederlandse regelgeving van de KNVB geeft namelijk aan dat clubs die nog minimaal dertien veldspelers en een keeper fit hebben in hun selectie, moeten aantreden. Ook als dat betekent dat er wellicht heel veel spelers die normaliter wel zeker zijn van een basisplaats, ontbreken. 'Na contact tussen de clubarts van AZ en de bondsarts van de KNVB is geconcludeerd dat niet aan die richtlijn kan worden voldaan.'

Lees ook: Corona-uitbraak zet streep door Excelsior tegen ADO

Tot dusver staat de teller van afgelastingen in Nederland op slechts twee wedstrijden, maar de Eredivisie is nog niet van start gegaan en in de Eerste Divisie moet nog een aanzienlijk deel van de wedstrijden worden afgewerkt. Het is nog niet bekend wanneer beide duels worden in gehaald. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen