KNVB deelt petitie: maak sporten essentiële dienstverlening

9 januari 2022, 15:26

De KNVB heeft zondagmiddag een petitie ondersteund waarin gepleit wordt om sport een essentieel onderdeel te maken van de Nederlandse samenleving. De Nederlandse voetbalbond deelde de petitie openlijk met een oproep aan de eigen leden om die te steunen.

'Sporten en bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Sporten moet daarom ook voor het kabinet een essentiële sector worden en open blijven', schrijft de Nederlandse voetbalbond over de petitie. Die werd gestart door Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, en Maurice Ambaum, eigenaar van Ambaum Brandmakers.

De KNVB steunt die petitie dus openlijk en het doel is duidelijk: sporten moet aangemerkt worden als essentiële dienstverlening. In dat geval kunnen namelijk de verenigingen bijvoorbeeld weer open. 'Maar juist óók de  zwembaden, dansscholen, yogastudio's', zo staat er in de petitie te lezen.

Lees ook: Dit is wanneer de KNVB het amateurvoetbal wil hervatten

Juist omdat sporten helpt tegen een beter afweersysteem is het van essentieel belang dat er weer meer gesport gaat worden. 'Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders minder is gaan sporten en bewegen', zo valt te lezen in de petitie. Uiteraard wordt er wel vanuit gegaan dat de protocollen van het RIVM in acht worden genomen als er weer gesport zou mogen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen