Atalanta en Napoli houden Italiaanse titelstrijd razend spannend

9 januari 2022, 18:23

Atalanta Bergamo en SSC Napoli hebben zondagavond geen fout gemaakt in de Serie A. De titelkandidaten reageerden uitstekend op de overwinning van AC Milan en zegevierden zelf ook. Zodoende blijft het dringen om de bovenste plaatsen in Italië.

Udinese - Atalanta 2-6

Met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis en Hans Hateboer als invaller kende Atalanta geen enkele moeite met Udinese. De thuisploeg van aanvoerder Bram Nuytink keek halverwege al tegen een 0-3 achterstand aan. Mario Pasalic, Luis Muriel en Ruslan Malinovskyi waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Ook in de tweede helft werd er lustig op los gescoord. Berat Djimsiti (eigen doelpunt) en Beto vonden het net namens Udinese. Muriel, Joakim Maehle en Matteo Pessina scoorden nog voor Atalanta.

Napoli - Sampdoria 1-0

Net als afgelopen week was er ook vandaag een hoofdrol voor Lorenzo Insigne. De aanvoerder gaat zijn Napoli aan het einde van het seizoen verlaten voor een avontuur bij het Canadese Torono FC. In de eerste wedstrijd na de aankondiging van die transfer moest hij al na een half uur geblesseerd afhaken. Dat had gelukkig geen gevolgen voor de thuisploeg. Nadat een doelpunt van Juan Jesus werd afgekeurd, maakte Andrea Petagne de enige treffer van het duel.

Juventus en Internazionale nog in actie

Door de overwinningen van AC Milan, Atalanta en Napoli weten Juventus en Internazionale wat ze later deze dag moeten doen. Juve staat op de vijfde plaats en trapt om 18.30 uur in Rome af tegen AS Roma. Inter kan bij een overwinning de koppositie weer overnemen van Milan. Dan moet er om 20.45 uur wel in eigen huis worden gewonnen van Lazio. Inter heeft op dit moment de beste papieren voor de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen