Kameroen poetst ketser Onana weg en opent Afrika Cup met zege

9 januari 2022, 18:56

Kameroen is zondagavond uitstekend begonnen aan het hoofdtoernooi van de Afrika Cup. De gastheer bleek in een boeiend voetbalgevecht nipt te sterk voor Burkina Faso. In het Paul Biya Stadion stond er na negentig minuten een 2-1 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd was amper begonnen of de toon was al gezet door Steeve Yago. De verdediger van Burkina Faso maakte een spijkerharde overtreding op tegenstander Collins Fai, die van gelukkig mocht spreken dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam. Yago kreeg voor zijn aanslag slechts een gele kaart van de scheidsrechter en dat vond de VAR voldoende.

Daarna werd er ook gewoon gevoetbald en kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. André Onana schatte een voorzet van oud-ploeggenoot Bertrand Traoré helemaal verkeerd in en zag dat Gustavo Sangaré bij de tweede paal binnen kon knikken. Kameroen was daarvoor al een aantal keer goed weggekomen, maar ging alsnog met een 2-1 voorsprong aan de thee.

In de slotfase van de eerste helft kreeg de ploeg van Onana namelijk twee strafschoppen. Deze buitenkansjes werden allebei benut door Vincent Aboubakar, die in de tweede helft behoorlijk op zoek ging naar zijn hattrick. Die kwam er niet, maar ook Burkina Faso slaagde er niet in om nog iets aan de achterstand te veranderen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!