Veelbesproken 'omkoop-scheidsrechter' voorlopig aan de kant

9 januari 2022, 19:45   Bijgewerkt: 4 december 2023, 20:40

Felix Zwayer fluit voorlopig geen wedstrijden meer. De Duitser kampt met mentale problemen nadat hij onlangs bakken kritiek over zich heen kreeg na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. De komende tijd zullen we de 40-jarige arbiter niet op de velden zien.

"Felix Zwayer wil mentaal tot zichzelf komen en nadenken over de gebeurtenissen na de wedstrijd in Dortmund. Hij zal dan ook tot nader order geen wedstrijd fluiten." aldus scheidsrechtersbaas Michael Fröhlich in gesprek met Sportschau. Daarnaast gaf Fröhlich aan dat Zwayer inmiddels even vakantie is gegaan.

Zwayer kreeg na de topper in de Bundesliga veel kritiek over zich heen na een gemakkelijk gegeven strafschop. Vooral Jude Bellingham en Erling Haaland waren niet te spreken over de beslissingen en de houding van de arbiter. Daarbij haalde Bellingham aan dat Zwayer in het verleden betrokken is geweest bij matchfixing.

Vijftien jaar geleden zou Zwayer net als collaga Robert Hoyzer betrokken zijn bij een groot omkoopschandaal. Hij nam driehonderd euro aan en gaf dat door een de Duitse voetbalbond. Daarop besloot de DFB hem zes maanden te schorsen. De geboren Berlijner floot de afgelopen jaren onder meer in de Europa League en was leidsman bij meerdere interlands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen