Matthijs de Ligt hoofdrolspeler in bizarre Italiaanse topper

9 januari 2022, 20:36   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 07:10

Het prachtige affiche AS Roma tegen Juventus is in de praktijk nog veel mooier gebleken. De twee Italiaanse grootmachten draaiden een erg wisselvallig seizoen en hadden dus een zege nodig om bovenin actief te blijven. Na een 3-1 achterstand boog Juventus de wedstrijd nog helemaal om en ging het uiteindelijk met een 3-4 zege naar huis, maar Matthijs de Ligt had zijn ploeg nog bijna de das om gedaan.

AS Roma moest het stellen zonder de geschorste Rick Karsdorp. De Nederlander pakte in zijn vorige duel een rode kaart en zag de nieuwe aanwinst Ainsley Maitland-Niles meteen zijn plek inpikken. Bij Juventus was er wel Nederlandse inbreng: De Ligt begon in de basis. Tammy Abraham had Roma echter al na tien minuten op voorsprong geschoten, maar Juventus kon ook al snel weer wat terugdoen.

Terwijl de wedstrijd nog geen twintig minuten bezig was, maakte Paulo Dybala er alweer een gelijke stand van. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd volledig in handen van de ploeg van Jose Mourinho en dat kwam tot uiting in de score. Henrikh Mkhitaryan en Lorenzo Pellgrini zetten hun ploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong, maar die bleek niet comfortabel genoeg.

Juventus kreeg het namelijk voor elkaar om een flinke portie veerkracht te tonen en bewerkstelligde een ongekende comeback. In zeven minuten tijd ging het door doelpunten van Manuel Locatelli, Dejan Kulusevski en Mattia de Sciglio van een 3-1 achterstand naar een 3-4 voorsprong. Alsof de wedstrijd nog niet spectaculair genoeg was, deed De Ligt er nog een schepje bovenop.

De Nederlander veroorzaakte namelijk een strafschop met een handsbal en De Ligt kon met zijn tweede gele kaart en dus een rode prent gaan douchen. Roma kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar doelman Wojchiech Szczesny pakte de strafschop van Lorenzo Pellegrini, die daarna werd gewisseld door Mourinho. Met een man meer lukte het ook de laatste zeven minuten niet om alsnog gelijk te maken.

Door de zege staat Juventus op de vijfde plek in de competitie en moet AS Roma zich tevredenstellen met plek acht in de Serie A. Bij een overwinning had het gelijk gekomen met Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen