Ajax vindt oplossing voor afgelaste oefenduels

9 januari 2022 – Ajax reisde enkele dagen geleden af naar Portugal om het trainingskamp af te werken, maar daar kwam al snel een einde aan. Door diverse coronabesmettingen werd het trainingskamp afgeblazen, evenals alle oefenwedstrijden die gepland stonden. De Amsterdammers zien voorlopig geen mogelijkheid om voor de hervatting van de competitie nog te oefenen en hebben dus een noodoplossing.

Ajax vindt oplossing voor afgelaste oefenduels

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De spelers van Ajax zijn inmiddels teruggekeerd in Nederland en een deel van de spelersgroep heeft de training weer hervat. Om enigszins wedstrijden na te kunnen bootsen, heeft Ajax besloten om onderlinge oefenwedstrijden te organiseren. De wedstrijd tegen Hajduk Split kan sowieso niet doorgaan, waardoor Ajax twee gelijkwaardige elftallen vormt en op die manier toch een oefenwedstrijd speelt. Zondag is volgens het Algemeen Dagblad de eerste wedstrijd afgewerkt. 

Dat gebeurt uiteraard wel zonder de positief geteste spelers/stafleden, waarover het nog opvallend rustig blijft in Amsterdam. Het is namelijk niet bekend wie positief getest hebben in Portugal en gezien de ontwikkelingen bij andere clubs, leek het in de lijn der verwachting te liggen dat er snel meerdere positieve tests gemeld zouden worden, maar dat blijft gelukkig nog uit.

Lees ook: 'Tottenham wil toch graag af van Bergwijn, Ajax heeft bod gedaan'

Zondag 16 januari staat er direct weer een cruciaal duel op de planning. Het speelt dan namelijk tegen angstgegner FC Utrecht en Ajax wil koploper PSV niet verder uit het oog verliezen. Zo roeit de Ajax-selectie momenteel met de riemen die het heeft, maar is het vooral in afwachting van verder coronanieuws.

Reacties

Ajax

gerelateerd