Elia verrast voetbalwereld: "Wil misschien hoofd opleiding worden"

9 januari 2022 – Eljero Elia keerde in november van 2021 terug bij zijn oude liefde ADO Den Haag. Dat deed hij niet om aan het einde van zijn carrière nog een leuk zakcentje te verdienen, maar omdat hij nadenkt over zijn toekomst. In een interview met Voetbal International geeft Elia aan er zelfs over na te denken om hoofd opleidingen te worden na zijn carrière. 

Elia verrast voetbalwereld: "Wil misschien hoofd opleiding worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De rappe buitenspeler speelde in het verleden voor grote clubs als Juventus, Werder Bremen en HSV. Hij werd kampioen met Feyenoord en Istanbul Basaksehir, maar voelt zich niet te groot om momenteel in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. Bij ADO verdient hij een minimumsalaris, maar volgens hem is dit de perfecte manier om zijn loopbaan af te bouwen.

In januari gaan hij en de club om de tafel om een nieuw contract te bespreken. Wellicht zit er dan een hoger salaris in, maar Elia wil het vooral ook over de toekomst hebben. "Het gaat om het grotere plaatje. Ik wil jeugdtrainer of misschien zelfs wel hoofd opleiding worden en hoop bij ADO trainersdiploma's te kunnen halen en op technisch gebied het nodige te leren."

Lees ook: Eljero Elia overwoog te stoppen na 'waardeloos jaar'

Daarbij is Elia vooral geïnspireerd door zijn huidige teamgenoten bij ADO. "Dit is voor het eerst in al die jaren dat ik jonge spelers tegenkom die écht leergierig zijn. Dat is zo leuk. Ze gaan niet in discussie maar willen vooral leren en daar wil ik ze bij helpen." Sinds zijn terugkeer bij ADO speelde hij vijf wedstrijden, waarin hij nog niet bij een doelpunt betrokken was. Vorig seizoen stond hij onder contract bij FC Utrecht.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd