Eredivisie CV vreest nieuwe maatregelen: "Niet meer uit te leggen"

10 januari 2022, 11:35

Het voetbal blijft zich verzetten tegen de coronamaatregelen die de branche hard treffen. Zo missen clubs alweer enige tijd belangrijke inkomsten, nu clubs wederom geen toeschouwers in de stadions mogen ontvangen. Directeur Jan de Jong van de Eredivisie CV is het beu.

"Het is niet meer uit te leggen", citeert het Algemeen Dagblad de voormalig bewindvoerder van Feyenoord. De verwachting is dat tijdens de volgende coronapersconferentie van ministers Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt besloten dat de stadions nog gesloten blijven. "Ik blijf zeggen: voetbal is geen onderdeel van het probleem, maar van de oplossing", aldus De Jong.

Hij vervolgt: "Het gros van de supporters is gevaccineerd, in de stadions vindt geen overdracht van het virus plaats, de controle is er uitstekend en grote reisbewegingen zie je feitelijk alleen bij de topclubs. Veel argumenten om geen toeschouwers toe te laten in Nederlandse stadions zijn niet steekhoudend. En dat voelt onrechtvaardig." De Jong maakt de vergelijking met de Formule 1. "5000 man zijn naar Dubai gegaan om Max Verstappen wereldkampioen te zien worden.

Lees ook: Nieuwe maatregelen: geen amateursport

"Het voetbal zou juist beloond moeten worden voor hoe goed het zijn zaakjes op orde heeft in het bestrijden van het virus. Anders vrees ik echt dat de voetbalsupporter, die zich tot nu steevast loyaal heeft getoond naar zijn club, straks definitief afhaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen