'Milan zet Botman uit het hoofd en denkt aan andere Nederlander'

10 januari 2022, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AC Milan lijkt de hoop op het vastleggen van Sven Botman te hebben opgegeven. De Italiaanse topclub hoopte hem deze winter al in huis te halen, maar zijn huidige club Lille is niet bereid mee te werken. Daarom worden er nu andere opties bekeken, van wie Oranje-international Nathan Aké er één is. 

"Botman is een heel goede speler, maar ik denk niet dat Lille hem in deze transferwindow wil laten gaan", zei sportief directeur van Milan Ricky Massara eerder deze week. Hij gaf aan dat de club graag een vervanger voor de zwaar geblesseerde Simon Kjaer zou aantrekken, maar gezien de door corona lege stadions voorzichtig moet zijn. Een huurtransfer zou daarom uitkomst kunnen bieden.

Daarbij wordt volgens Sky Sport Italia dus onder meer gedacht aan Aké. De verdediger kwam in de zomer van 2020 voor liefst 45 miljoen euro van Bournemouth naar Manchester City, maar basisspeler werd hij daar nooit. Dit seizoen kwam hij in veertien wedstrijden (in alle competities) aan spelen toe, waarin hij overigens twee keer scoorde. Een uitleenbeurt aan Milan zou echter mogelijk nog meer speeltijd kunnen betekenen. 

Zover is het nog niet, want Milan is zich nog aan het oriënteren. Vooralsnog maakt Aké net zoveel kans als de eveneens genoemde Eric Bailly en Malang Sarr, die bij respectievelijk Manchester United en Chelsea in een soortgelijke situatie zitten. De Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio gaf aan dat alle drie de spelers hun voor- en nadelen hebben en dat geen van hen direct als droomkandidaat zou gelden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen