Aboukhlal wint met Marokko in teleurstellend openingsduel

10 januari 2022 – Marokko is de Afrika Cup begonnen met een 1-0 zege op Ghana. Angers-speler Sofiane Boufal was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal deed 89 minuten mee en stond aan de basis van die treffer.

Aboukhlal wint met Marokko in teleurstellend openingsduel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het was namelijk Aboukhlal die in de 83e minuut de bal ontving in de zestien van Ghana. Hij probeerde een dribbel, maar had te veel tegenstanders om zich heen en slaagde er niet in. De bal kwam daardoor echter terecht bij Boufal, die de Marokkanen op een bevrijdende voorsprong kon schieten. Het was direct een van de spaarzame hoogtepunten in dit duel.

Dat is opvallend, want met namen als Achraf Hakimi bij Marokko en Thomas Partey en voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana stonden er toch de nodige interessante spelers op het veld. Eredivisie-invloeden waren er echter weinig. Mohammed Kudus maakt - in ieder geval voorlopig - geen deel uit van de Ghanese selectie, terwijl de Marokkaanse NEC-verdediger Souffian El Karouani de hele wedstrijd op de bank zat. 

Sofyan Amrabat (voormalig Feyenoord en FC Utrecht) kwam pas in de extra tijd binnen de lijnen, wat iets eerder in de tweede helft ook gold voor Tarik Tissoudali. De Amsterdammer, voormalig speler van Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap (nu Gent) maakte daarmee zijn interlanddebuut. Het was een van de weinige noemenswaardigheden in een teleurstellende wedstrijd, maar de eerste drie punten zijn voor Marokko in ieder geval binnen. 

Andere uitslag
Guinee - Malawi 1-0

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

xx