Heracles over terugkeer Vloet: "Niet het meest populaire besluit"

10 januari 2022 – Tim Gilissen heeft namens Heracles Almelo gereageerd op de terugkeer van Rai Vloet. De middenvelder sloot maandag voor het eerst weer aan bij de selectie, nadat hij in november 2021 betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk. De technisch directeur noemde de beslissing om hem wel of niet terug te laten keren 'het lastigste wat ik ooit heb moeten doen'. 

Heracles over terugkeer Vloet: "Niet het meest populaire besluit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Hij is aangeslagen door wat er is gebeurd", begon Gilissen tegenover de NOS, waarna hij het besluit van de club verklaarde. "Voetbal is zijn leven, zijn uitlaatklep. Ik merk dat op de momenten dat hij daarmee bezig kan en mag zijn. Het is zijn houvast, iets wat hem in deze fase helpt. Door op het veld te staan, te trainen, zelfs al toen hij weer met een personal trainer aan de slag ging. Dan heeft hij in ieder geval iets om zijn energie in kwijt te kunnen. Dat heeft hij ook nodig, het is voor hem een heel onzekere periode geweest, misschien nog steeds wel."

Lees ook: Rai Vloet sluit vanaf vandaag weer aan bij Heracles Almelo

Dat zijn terugkeer niet bij iedereen goed zal vallen, weet Gilissen ook. "Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig dit is. Het straalt op ons af. Heracles is een club die probeert om mensen te helpen en te ondersteunen. Ik snap dat deze beslissing an sich voor veel mensen een heel moeilijke is, en niet de meest populaire. We hebben een afweging moeten maken. We moesten kijken hoe we hier moreel mee omgingen, maar er zit ook een juridische kant aan. Wij vinden door het zo te doen, dat het daar allemaal in past. Ik snap dat de emoties wisselend kunnen zijn en heb daar begrip voor."

Gilissen vertelde tot slot dat de nabestaanden van het overleden slachtoffer vooraf zijn geïnformeerd over de terugkeer van Vloet. "Niet direct, maar via een tussenpersoon hebben we de familie geïnformeer dat we deze beslissing hebben genomen en dat Rai vandaag weer meetraint, zodat ze het wisten voor het in de media zou komen." Een reactie daarop heeft de club niet ontvangen.

Lees ook: Advocaat bevestigt: Vloet zat achter het stuur bij dodelijk ongeval

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd