Onana erkent blunder op Afrika Cup: "Ik werd knock-out geslagen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 januari 2022 – André Onana is zeer tevreden dat hij eindelijk weer eerste doelman is. Op de Afrika Cup welteverstaan, waar hij zondag in het openingsduel het doel van Kameroen verdedigde. Dat deed hij prima, op één grove fout die de openingstreffer van Burkina Faso inleidde na.

Onana erkent blunder op Afrika Cup: "Ik werd knock-out geslagen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"In het voetbal neem je beslissingen", verklaarde Onana dat moment tegenover ESPN. "Hier nam ik de beslissing om eruit te komen. Ik kreeg een klap op mijn borst, werd knock-out geslagen", doelde hij op een vermeende overtreding van zijn tegenstander. "Maar dit is mijn verantwoordelijkheid. Daarvoor sta ik in het doel. Het was niet de beste beslissing, maar ik had 'm al genomen en moet nu leren van deze fout. Iedereen moet zijn fouten erkennen, ik net zoveel als iedereen."

In ieder geval is Onana blij om na zijn dopingschorsing en zijn reserverol bij Ajax weer onder de lat te staan. "Het is zeker geweldig om weer te spelen. Ik ben niet op 100, maar op 150 procent. Iedereen weet wat er is gebeurd en dat het een heel moeilijk jaar is geweest voor mij. Maar nu ik hier ben, hoef ik niet meer over 2021 te praten."

Ondanks de fout van Onana is Kameroen het toernooi goed begonnen. Het versloeg Burkina Faso met 2-1 en treft in de volgende wedstrijden Ethiopië en Kaapverdië. "Elke wedstrijd leer je, maar we moeten ook onze emoties in bedwang houden", aldus de keeper. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd