NAC-parel terug naar jeugdopleiding na social media-rel

11 januari 2022, 18:30

Ezechiel Banzuzi is teruggezet naar de Onder18 van NAC Breda. Het talent was de afgelopen dagen veel in het nieuws, nadat hij via een foto op Snapchat had geplaatst met de tekst  'One Last Time'. De voetballer lijkt op weg naar de uitgang, maar de club houdt zelf nog een slag om de arm.

'Na de gebeurtenis van afgelopen zaterdag is in samenspraak met Ezechiel en zijn management besloten rust te creëren rondom Ezechiel en hem voorlopig mee te laten trainen bij de jeugd. Vanuit hier zal verder worden bekeken hoe de toekomst eruit komt te zien', laat de club uit de Keuken Kampioen Divisie weten via de officiële kanalen. 'Ezechiel en NAC onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om alsnog verder te gaan bij NAC. Hij krijgt nu de tijd en rust om na te denken over zijn toekomst en met name waar deze ligt.'

Het jeugdproduct werd na de foto op snapchat vooral aan FC Utrecht gelinkt, dat wel oren zou hebben naar de zestienjarige Banzuzi. Hij kreeg eerder al een aanbieding van de Bredanaars, maar daar wilde hij niet op in gaan. Dat zorgde al voor irritaties bij Edwin de Graaf, zo liet hij weten bij ESPN. "Ik weet dat hij voor NAC-begrippen een echte topaanbieding heeft gehad, zeker voor een jonge jongen", aldus de trainer.

Benzuzi zou volgens BN de Stem al 'stille gesprekken' hebben gehad met FC Utrecht, waar hij bij een overstap in eerste instantie bij de beloftenploeg aansluit. De kans lijkt groot dat zijn foto op snapchat met die overstap te maken heeft, al wist De Graaf afgelopen weekend nog van niks. "Ik weet nog van niks. Als het wel zo is, dan vind ik het een beetje respectloos. Hij moet dat communiceren met ons en het niet zo naar buiten gooien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen