Toronto kwam op opmerkelijke wijze bij Insigne terecht

11 januari 2022, 16:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lorenzo Insigne heeft nu een van de meest verrassende transfers van dit kalenderjaar te pakken. De aanvoerder van Napoli vervolgt zijn loopbaan na dit seizoen bij het Canadese Toronto FC in de MLS. Bill Manning, voorzitter van die club, vertelde over de opmerkelijke manier waarop de club bij hem terecht kwam. 

Dat ging namelijk via de in het voetbal bekende website Transfermarkt.de. "Ik ben naar de site gegaan en heb gezocht naar Italiaanse spelers die uit hun contract liepen", vertelde Manning. "Lorenzo was een van de weinige spelers die daaruit kwamen. Ik heb de spelers opgeschreven die ik van wereldklasse vond, waarvan ik dacht dat ze commerciële waarde zouden hebben."

Precies dat is dan ook dé reden waarom de keuze op de dertigjarige Insigne is gevallen. "Dit is een speler in de piek van zijn loopbaan", stelde Manning op de website van Toronto. "Hij is afgelopen zomer Europees kampioen geworden, is aanvoerder van Napoli, de huidige nummer drie van de Serie A, heeft een geweldig seizoen achter de rug en laat dat ook dit seizoen weer zien."

"Er zijn al veel beroemde en geweldige spelers naar deze competitie gekomen, maar een speler van zijn kwaliteit op het beste punt van zijn carrière, ik denk dat we dat nog niet eerder gezien hebben", vervolgde Manning. "We hadden het gevoel dat het tijd was, met het WK dat in 2026 naar de Verenigde Staten komt, om een superster van wereldklasse naar deze club te halen."

Lees ook: Bijzondere stap Insigne; mogelijke opvolger speelt bij Feyenoord

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen