Talentenlijst UEFA: Madueke, Openda en 'Ajax-diamanten'

11 januari 2022 – Vier Eredivisiespelers zijn opgenomen in de 'one to watch-lijst' voor 2022. In totaal zijn veertig talenten geselecteerd door de UEFA. De Europese voetbalbond spreekt van 'spelers die de potentie hebben om het nieuwe jaar een stormachtige ontwikkeling door te maken'. PSV'er Noni Madueke, Vitessenaar Loïs Openda en de Ajacieden Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn geselecteerd.

Talentenlijst UEFA: Madueke, Openda en 'Ajax-diamanten'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Ajacieden volgen Ryan Gravenberch op, die vorig jaar op de lijst stond. 'Ajax heeft voor de zoveelste keer goud in handen. Deze keer met Jurriën Timber. De sierlijke verdediger is het representeert de diepgewortelde identiteit van de club. Hij liet zich al soeverein zien in de Champions League en heeft inmiddels al zes interland op zijn naam staan', aldus de UEFA, waar ook Rensch een 'Ajax-diamant' genoemd wordt. 'Het is een veelzijdige speler die als rechtsback en als centrale verdediger uit de voeten kan.'

Noni Madueke staat er ook goed op bij de Europese bond. De aanvaller van PSV begon dit seizoen goed, maar kampte daarna met een blessure. De UEFA verwacht dat hij zijn oude vorm weer op kan pakken en wijst naar een oude uitspraak van de Engelman, waar hij Cristiano Ronaldo zijn grote idool noemt. 'De jeugdinternational heeft duidelijk geleerd van zijn held. Hij heeft kracht, snelheid en constante dreiging voor het doel.'

Snelheid wordt ook als grootste wapen genoemd bij Openda, die in de eerste seizoenshelft furore maakte bij Vitesse. 'Een aanvaller met indrukwekkende cijfers bij de jeugdelftallen van België. Openda zijn snelheid en directheid hielpen hem afgelopen seizoen al om topscorer te worden bij Vitesse. Dit seizoen gaat hij op dezelfde voet verder, besluit de UEFA over de Eredivisionisten. Andere bekende namen die geselecteerd zijn voor de lijst zijn Barça-spelers Gavi en Nico González en Red Bull Salzburg-talent Karim Adeyemi.

Reacties

Ajax

gerelateerd