Hommeles in Den Haag: ADO-spelers denken aan staking

11 januari 2022, 20:50

De spelers van ADO Den Haag denken aan een staking. De spelers balen van de wedstrijdpremies en komen daarom mogelijk in opstand. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het bestuur van de club en de spelersraad. Het zou gaan om de premies per gewonnen duel, maar ook over de bonus bij een eventuele promotie naar de Eredivisie.

Dat meldt Stef de Bont van Voetbal International. Binnen de Haagse club was de afspraak met de spelersgroep gemaakt dat er over premies gesproken zou worden wanneer een nieuwe eigenaar gevonden was. Het lijkt inmiddels een kwestie van tijd te zijn voor Globalon Football Holdings de club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft overgenomen, waardoor interim-directeur Edwin Reijntjes besloot om vast met de spelersraad in gesprek te gaan.

De journalist weet te melden dat er in totaal 150 duizend euro beschikbaar zou zijn voor de premies, inclusief promotiebonus. 'De spelersraad voelde zich in het hemd gezet en heeft vervolgens het nieuws gedeeld met de rest van de spelersgroep. Daarbij werd direct gezinspeeld op consequenties. Direct is geopperd om te gaan staken. De spelersgroep is morgen vrij, maar zou dan donderdag het veld niet opgaan. De hoop is dat de directie woensdag met een beter voorstel komt, waardoor de focus weer kan op komend weekend.'

ADO neemt het dit weekend op tegen TOP Oss. De Hagenezen staan op de ranglijst op de vijfde plaats met 38 punten uit twintig wedstrijden, waardoor het gat met nummer twee Excelsior slechts vier punten is. De bovenste twee ploegen gaan rechtstreeks naar de Eredivisie, terwijl andere clubs nog kunnen promoveren via de play-offs. Er is dus een serieuze kans dat de ploeg van Ruud Brood snel weer terug is op het hoogste niveau van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen