De Jong, Memphis, Torres of Fati? Ongekende luxe voor Xavi

11 januari 2022, 23:31

Xavi heeft eindelijk wat te kiezen bij FC Barcelona. Meerdere spelers keren terug bij de Catalaanse club na coronabesmettingen en blessures. Daarnaast kan de oefenmeester eindelijk beschikken over Ferran Torres, die deze winter de overstap maakte van Manchester City naar Barça.

Spaanse media melden dat Ansu Fati, Frenkie de Jong en Ronald Araujo weer helemaal fit zijn na een blessure. Het is de hoop dat vooral de aanvaller nu eindelijk voor een langere periode fit blijft. Hij kampte dit seizoen met meerdere fysieke problemen en kwam daardoor tot slechts acht wedstrijden. Aan het begin van het seizoen had hij nog last van een kruisbandblessure, daarna kreeg hij klachten aan zijn knie en zijn dijbeen. Inmiddels zou de fysieke malheur voorbij moeten zijn.

Het betekent dat Xavi knopen moet doorhakken, want Memphis Depay lijkt in ieder geval fit genoeg om in te vallen als Barça het opneemt tegen Real Madrid in de strijd om de Spaanse supercup. Daarnaast is Torres dus eindelijk inzetbaar. De aanvaller werd een tijdje geleden al gepresenteerd, maar mocht nog niet spelen door de financiële problemen van de club. Het salarishuis van de Blaugranas was al overvol, waardoor nieuwe spelers niet ingeschreven konden worden. Dat is inmiddels opgelost. Tel daar de prestaties van Luuk de Jong bij van de afgelopen dagen en de trainer moet zelfs spelers teleurstellen.

Het duel tussen Barça en Real staat voor woensdagavond 20.00 uur gepland en wordt gespeeld in Saudi-Arabië. De winnaar van de halve finale neemt het in de eindstrijd op tegen Atlético Madrid of Athletic Bilbao. Xavi wilde op de persconferentie niets loslaten over zijn optelling. "Er is eindelijk serieuze concurrentie. Iedereen kan zich laten zien. De besten gaan uiteindelijk spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen