Definitief: Feyenoord stuurt overbodige spits naar KKD

12 januari 2022, 11:39

Noaufal Bannis maakt het seizoen af bij NAC Breda. De Brabantse club huurt de negentienjarige spits tot het einde van het seizoen en hoopt met de Feyenoorder in de gelederen de weg omhoog in te zetten. Bannis verkast juist in de jacht op meer speelminuten: hij kwam dit seizoen pas zeven keer in actie namens de Rotterdammers.

Bannis debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Feyenoord, maar slaagde er nog niet in om door te breken. In 2021 werd hij nog een halfjaar gestald bij FC Dordrecht, waar hij goed was voor vijf treffers en vier assists. De spits was derde keuze achter Bryan Linssen en Cyriel Dessers en verkast daarom naar de Keuken Kampioen Divisie.

Coach Edwin de Graaf is blij met de komst van Bannis. "We waren nadrukkelijk opzoek naar een spits. Met de komst van Nauofal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren." NAC hoopt de spits speelgerechtigd te hebben voor de wedstrijd tegen koploper FC Volendam van komende vrijdag.

NAC bivakkeerde in de eerste maanden van het nieuwe seizoen in de onderste regionen van de Eerste Divisie, maar heeft inmiddels de weg omhoog ingezet. De Brabanders staan negende en hebben acht punten minder dan nummer zes De Graafschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen