Spelersraad ADO bevestigt plannen voor staking

12 januari 2022 – De spelersgroep van ADO Den Haag overweegt een tijdelijke staking als de club niet met een beter voorstel over de winstpremies komt. De spelers en directie hebben de laatste weken diverse gesprekken gevoerd over gepaste geldbedragen voor overwinningen, maar er werd nog geen akkoord bereikt.

Spelersraad ADO bevestigt plannen voor staking

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De spelersraad van ADO Den Haag is er klaar mee. "Als er voor donderdagochtend geen oplossing is, dan staken we en gaan we het veld niet op", vertelt een lid van de spelersraad aan Omroep West. "Wij hebben nu lang genoeg gesproken met de leiding, maar er zit geen beweging in. Als spelersgroep kennen we de situatie van de club maar al te goed. Wij vragen geen extreme bedragen. Daarom betreuren wij dat het zo verloopt."

De speler in kwestie hoopt op een snel akkoord. "Woensdag trainen wij niet, dan hebben we een dag vrij. Donderdag is onze eerst volgende training, wij hopen dat de leiding voor die tijd met een oplossing komt, zodat de focus weer op zaterdag kan." Dan hervatten de Hagenaars de competitie met een wedstrijd tegen laagvlieger TOP Oss.

Een woordvoerder van de club reageert op de uitspraken van de spelersraad. "De selectie van ADO Den Haag en het bestuur liggen voorlopig nog niet op één lijn over de hoogte van de winstpremies. Vandaag zat een delegatie van de selectie weer om tafel met Edwin Reijntjes (algemeen directeur, red.). Tot een akkoord is het nog niet gekomen. Verder vinden wij dit een interne aangelegenheid."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd