Xavi trots na nederlaag: "Waarom zou ik Luuk op de bank zetten?"

13 januari 2022, 18:44

Xavi heeft zich andermaal lovend uitgelaten over Luuk de Jong. De spits was woensdag trefzeker voor FC Barcelona in de Classico tegen Real Madrid, die met 2-3 verloren werd. De Catalanen kunnen de Supercup daardoor niet maar winnen, maar het opportunisme overheerste bij de oefenmeester.

De Jong scoorde al voor de derde keer dit kalenderjaar voor Barça al was deze goal meer geluk dan wijsheid. Waar Xavi in eerste instantie niets zag in de aanvaller, is hij inmiddels een gewaardeerd lid van de selectie. "Waarom zou ik Luuk op de bank neerzetten? Hij doet het goed, maakt doelpunten. Als hij deze lijn door kan trekken, dan blijft hij gewoon minuten maken. Niemand speelt op basis van zijn status, iedereen moet het gewoon laten zien."

De wedstrijd ging in de verlenging verloren. "Maar we kunnen trots zijn op het spel dat we hebben laten zien", vertelt de oefenmeester op de persconferentie. "In grote fases van het duel waren wij de betere ploeg, maar Real strafte onze fouten af. We vertrekken met trots, al zijn we teleurgesteld over het resultaat. Deze wedstrijd heeft laten zien dat we op de goede weg zijn. De spelers hebben zich vandaag geweldig laten zien. Ik kan dan ook niet boos op ze zijn, ze hebben alles gegeven."

Op de ranglijst is het gat tussen Real Madrid en FC Barcelona zeventien punten. "Als we naar deze wedstrijd kijken, dan is het gat op het veld minder groot geworden. We ontliepen elkaar niet veel", aldus Xavi, die Ferran Torres liet debuteren en Ansu Fati en Pedri na een blessure weer minuten gunden. "Dat Ansu meteen weer een doelpunt maakt, is mooi. Ze kunnen de komende weken vaker het verschil maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen