Coronaleed nog niet voorbij: weer KKD-duel afgelast

13 januari 2022 – Het coronaleed is nog niet voorbij in de Keuken Kampioen Divisie. Waar afgelopen weekend een streep werd gezet door de duels Excelsior – ADO Den Haag en TOP Oss – Jong AZ, gaat er vrijdagavond weer een wedstrijd niet door. Het gaat weer om de beloftenploeg uit Alkmaar, die het op zouden nemen tegen FC Dordrecht. Mogelijk wordt het duel later in het weekend nog wel gespeeld.

Coronaleed nog niet voorbij: weer KKD-duel afgelast

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het gaat om besmettingen bij de Alkmaarders, aangezien FC Dordrecht aan RTV Rijnmond heeft laten weten dat zij momenteel geen enkele besmetting hebben. De KNVB laat aan het medium weten dat er nog gesproken wordt met de clubarts van AZ over een inhaalmoment. Mogelijk wordt de wedstrijd verplaatst naar zondag of maandag.

Twaalf veldspelers en een keeper zijn volgens protocollen van de voetbalbond voldoende om te kunnen voetballen. Het duel twee of drie dagen verzetten kan ervoor zorgen dat de Alkmaarders aan die eis voldoen, aangezien een deel van de positief geteste voetballers dan mogelijk weer uit thuisisolatie mag. De KNVB wil het duel zo snel mogelijk inhalen omdat de beloftenploeg afgelopen weekend ook al niet in actie kon komen en het zoeken is naar goede inhaalmomenten.

'Ondanks grote voorzichtigheid kampt Jong AZ met een dusdanig aantal coronabesmettingen binnen de staf en spelersgroep, dat na overleg met de KNVB is besloten de wedstrijd uit te stellen', liet de Alkmaarse club afgelopen weekend weten toen de wedstrijd werd geschrapt uit het programma.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd