PEC vraagt uitstel voor competitiehervatting aan door corona

13 januari 2022 – Het is nog maar de vraag of de Eredivisie vrijdagavond hervat gaat worden. Het duel tussen PEC en Willem ll staat op het programma, maar de Zwollenaren willen de wedstrijd uitstellen. Dat heeft alles met meerdere coronabesmettingen te maken binnen de selectie van de hekkensluiter.

PEC vraagt uitstel voor competitiehervatting aan door corona

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De KNVB maakte eerder al bekend dat een wedstrijd in principe door kon gaan als er twaalf veldspelers en een keeper beschikbaar waren. Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, voegde daar onlangs wel een belangrijke zin aan toe: "We zullen maatwerk toepassen en de situatie iedere keer apart bekijken." Het is niet bekend hoeveel spelers op dit moment niet inzetbaar zijn bij de Zwollenaren, maar de club ziet geen andere mogelijkheid dan een aanvraag voor uitstel in te dienen.

Volgens RTV Oost gaat de voetbalbond donderdag nog beslissen of de wedstrijd wel of niet doorgaat. Eerder op de dag werd al bekend dat in de Keuken Kampioen Divisie minstens één duel werd verplaatst. Jong AZ heeft, net als vorig weekend, te veel coronabesmettingen binnen de ploeg, waardoor het duel met FC Dordrecht verzet wordt. De wedstrijd stond gepland voor vrijdagavond, maar is nu naar aankomende maandag gegaan.

De trainer reageert in gesprek met ESPN op de aanvraag die zijn ploeg heeft ingediend. "In principe heb je altijd wel genoeg spelers, maar ik heb nu heel veel jongens uit de Onder-21. Die spelers hebben niet eens een contract. Als de KNVB zegt dat we moeten spelen, dan moeten we spelen. Maar wij hebben veel problemen." PEC staat laatste en wil tegen Willem ll goed beginnen aan de tweede seizoenshelft. De Tilburgers lijken daarvoor de ideale tegenstander: de laatste tien wedstrijden leverden voor Fred Grim en zijn mannen slechts twee punten op.

Eredivisie

gerelateerd