PEC Zwolle moet gewoon voetballen: KNVB wijst uitstelverzoek af

13 januari 2022 – De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II gaat komende vrijdag gewoon door, zo maakt het Brabants Dagblad bekend. De hekkensluiter van de Eredivisie had eerder op de dag de KNVB verzocht om het duel uit te stellen.

PEC Zwolle moet gewoon voetballen: KNVB wijst uitstelverzoek af

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De Zwollenaren kampen namelijk met een corona-uitbraak binnen de selectie. Dick Schreuder heeft daardoor een hoop spelers niet tot zijn beschikking. Het protocol van de KNVB schrijft voor dat wedstrijden pas worden afgelast als clubs niet twaalf veldspelers en één doelman op de been kunnen brengen.

Het is niet bekend hoeveel spelers PEC Zwolle mist tegen Willem II, maar er zijn in elk geval genoeg beschikbaar om de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2022 door te laten gaan. "In principe heb je altijd wel genoeg spelers, maar ik heb nu heel veel jongens uit de Onder-21. Die spelers hebben niet eens een contract. Als de KNVB zegt dat we moeten spelen, dan moeten we spelen. Maar wij hebben veel problemen", vertelde Schreuder eerder op de dag aan ESPN.

Veel clubs zijn gedurende de winterstop geconfronteerd met coronaperikelen. In de Keuken Kampioen Divisie werd om die reden al een aantal wedstrijden uitgesteld. Ook komend weekend zal er minstens één duel op het tweede niveau niet doorgaan.

Eredivisie

gerelateerd