'Afrika Cup-arbiter die twee keer te vroeg affloot had zonnesteek'

13 januari 2022 – Janny Sikazwe, de arbiter die woensdag bij het Afrika Cup-duel tussen Mali en Tunesië verbazing wekte door tot twee keer toe te vroeg af te fluiten, kampte tijdens het groepsduel met een zonnesteek en uitdrogingsverschijnselen.

'Afrika Cup-arbiter die twee keer te vroeg affloot had zonnesteek'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De scheidsrechter uit Zambia zou na de wedstrijd zelfs naar het ziekenhuis zijn gebracht. Sikazwe floot al na 85 minuten voor het einde van de wedstrijd, maar besloot na de reacties van betrokkenen tóch verder te gaan. Later besloot hij al voor het einde van de negenentachtigste minuut op zijn fluit te blazen.

Het circus was echter nog niet voorbij: toen de persconferenties met beide bondscoaches in gang waren gezet, besloten officials van de Confederation of African Football (CAF) dat de wedstrijd alsnog opnieuw uitgespeeld moest worden. Mali keerde terug op het veld, maar Tunesië – dat de wedstrijd met 1-0 verloor – voelde daar niets voor. Daarom besloot Sikazwe voor de derde keer het eindsignaal te tonen.

Lees ook: Scheidsrechter fluit Afrika Cup-duel al na 85 minuten af

Scheidsrechtersbaas Essam Abdel-Fatah van de Africa Cup stelt dat de opmerkelijke beslissingen van Sikazwe werden veroorzaakt door gezondheidsproblemen. "Hij had een zonnesteek en kampte met uitdrogingsverschijnselen. Daardoor verloor hij de focus", verklaarde hij aan Egyptische media. "Na afloop is hij naar het ziekenhuis overgebracht." Het is onduidelijk of de scheidsrechter het ziekenhuis inmiddels heeft verlaten.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd