Eerste versterking Willem II: Tilburgers huren Salzburg-verdediger

13 januari 2022 – Willem II is voor het eerst tijdens de winterse transferwindow in actie gekomen. De Tilburgers hebben zich tijdelijk versterkt met vleugelverdediger Kilian Ludewig, die op huurbasis overkomt van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Eerste versterking Willem II: Tilburgers huren Salzburg-verdediger

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het is onduidelijk of Willem II een koopoptie heeft bedongen in de huurdeal. De 21-jarige achterhoedespeler gaat in Tilburg om een basisplaats strijden met Owusu. Het is niet de eerste keer dat Salzburg Ludewig elders stalt: eerder werd hij al verhuurd aan het Engelse Barnet en ook droeg hij het shirt van Schalke 04 om de schouders.

Ludewig informeerde bij landgenoot Mats Köhlert naar de club Willem II. "Ik ken Mats en Derrick (Köhn, red.) die evenals ik uit Hamburg komen", vertelt hij op de clubwebsite van de Tricolores. "Mats vertelde dat Willem II een familiaire club is waar ik me snel op mijn gemak zal voelen."

Lees ook: PEC Zwolle krijgt nul op rekest: duel met Willem II gaat door

Ludewig gaat in het Koning Willem II Stadion spelen met rugnummer 2 en is direct inzetbaar. Willem II kon na het teleurstellende einde van de eerste seizoenshelft wel wat verdedigende versterking gebruiken. De ploeg van coach Fred Grim moet vrezen voor degradatie, nu het is afgezakt naar de veertiende positie in de Eredivisie. Vrijdag begint Willem II aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd bij hekkensluiter PEC Zwolle.

Eredivisie

gerelateerd