Transferweekje: spitsuur bij Feyenoord, Tagliafico en PSV-storm?

15 januari 2022, 12:00   Bijgewerkt: 15 januari 2022, 12:29

De transfermarkt is al weer eventjes open en dat betekent volop transfers, huurdeals én geruchten. Wat gaan de komende weken ons brengen? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toekomst Bazoer weer helemaal open

'Het is deze week 'do or die' voor Feyenoord en Bazoer', zo kopte Voetbal International begin deze week. Feyenoord hoopte na het mislopen van Joey Veerman nu wel toe te kunnen slaan en te profiteren van het aflopende contract van de sterkhouder van Vitesse. De Arnhemmers gingen daar echter niet in mee en het goed geïnformeerde 1908.nl meldde vrijdag dat Feyenoord ondanks een persoonlijk akkoord met de speler niet meer op de komst van Bazoer hoefde te rekenen. Arne Slot hield nog een kleine slag om de arm, maar de toekomst van de 25-jarige middenvelder annex middenvelder ligt weer volledig open, wetende dat er meerdere kapers op de kust zullen liggen als hij zijn contract uitloopt. Zo is ook PSV meermaals genoemd als mogelijke nieuwe bestemming van de Utrechter en heeft hij zich ongetwijfeld ook bij buitenlandse clubs in de kijker gespeeld. Zo lijkt het erop dat Bazoer de clubs straks voor het uitkiezen heeft.  

Tagliafico lijkt alsnog een uitweg te hebben

Jarenlang was Nicolas Tagliafico een dragende kracht bij Ajax, maar dit seizoen vervult de Argentijns international een bijrol in de Johan Cruijff ArenA. Eerst mocht hij vertrekken uit Amsterdam, toen weer niet en nu weer wel. Wat in ieder geval zeker is, is dat er aan interesse in de vleugelverdediger geen gebrek is. Olympique Marseille wordt nu genoemd als geïnteresseerde club. De Franse topclub hoopt Tagliafico nog deze transferwindow binnen te hengelen. Mocht dat niet lukken, dan is de huidige nummer drie van de Ligue 1 voornemens om zich aankomende zomer opnieuw te melden in de Nederlandse hoofdstad. Eerder werd de naam van Tagliafico onder andere gelinkt aan Leeds United en Chelsea.

Stilte voor de storm bij PSV?

PSV haalde Joey Veerman als vervanger van de gestopte Davy Pröpper, maar verder is het nog redelijk stil in Eindhoven. Dat lijkt niet gek, want trainer Roger Schmidt gaf aan weinig te verwachten op de transfermarkt. Toch is er genoeg reden om aan te nemen dat er nog wel iets gebeurt. Wat de Duitse coach betreft wordt er een ervaren verdediger gehuurd om de blessure van Ramalho op te vangen. Daarnaast werd duidelijk dat het vermogende Newcastle United geïnteresseerd is in Ibrahim Sangaré: gaan The Magpies nog een miljoenenbod doen? Doelman Yvon Mvogo zou ontevreden zijn en mogelijk weg willen bij PSV. Genoeg wat er dus nog staat te gebeuren. Goed nieuws kwam er in elk geval over Eran Zahavi: hij wil het seizoen 'gewoon' afmaken in Eindhoven. 

Feyenoord kijkt buiten de landsgrenzen

Eredivisiespelers Joey Veerman en Riechedly Bazoer en oud-Feyenoorder Tonny Vilhena; de eerste namen waar Feyenoord zich deze zomer op richtte, waren geen onbekenden. Toch heeft de Rotterdamse scouting niet stilgezeten. Nadat geen van de drie genoemde middenvelders haalbaar bleek, verlegde de club de focus nog maar eens. Dit keer naar de Amerikaanse MLS. Daar was het de twintigjarige middenvelder Cole Bassett die de aandacht trok. Volgens Voetbal International staat zijn komst - op huurbasis met optie tot koop - zelfs al vast. Daarnaast vond de club in Zweden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/395899/feyenoord-jaagt-op-talentvolle-zweedse-buitenspeler/,_blank,een ander talent] voor de rechtsbuitenpositie. Het gaat om de eveneens twintigjarige Patrik Walemark van BK Häcken, op wiens handtekening volgens het Zweede Sportbladet meerdere clubs op jacht zijn. Volgens Feyenoord Transfermarkt gaat die deal spoedig rondkomen! 

Inter wil Italië op zijn kop zetten

Juventus heeft het binnenhengelen van tranfervrije spelers de laatste jaren tot kunst verheven. Onder meer Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Emre Can, Dani Alves, Sami Khedira en Kingsley Coman kwamen voor niets naar Turijn, maar nu dreigt concurrent Inter Milaan datzelfde kunstje bij hen te flikken. Paulo Dybala is komende zomer namelijk transfervrij en volgens La Gazzetta dello Sport heeft Inter het snode plannetje om de Argentijn bij de concurrent weg te kapen. De koploper van Italië weet inmiddels wat het is om een pikante transfer af te ronden, want afgelopen zomer nam het AC Milan-sterspeler Hakan Chalhanoglu nog transfervrij over. Kunnen we weer vuurwerk verwachten in top van de Serie A?

La Liga voor Vilhena?

Tonny Vilhena lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor een fraaie transfer: de voormalig middenvelder van Feyenoord gaat FK Krasnodar waarschijnlijk verruilen voor het Spaanse Espanyol. Alleen de laatste formaliteiten staan een transfer naar de Primera División nog in de weg. Het Russische Championat laat weten weten: "De onderhandelingen tussen de partijen verlopen positief. De deal wordt waarschijnlijk volgende week afgerond", aldus een anonieme bron die dicht bij het vuur zit bij FK Krasnoda, de nummer vijf van de Russische Premjer-Liga. Vilhena werd ook gelinkt aan een terugkeer naar De Kuip, maar de Rotterdammers lijken dus opnieuw een blauwtje te lopen in hun zoektocht naar een middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen